Isnin, 4 Julai 2011

LAriAn 1 MalAYsia

 Rupanya hari nie sekolah cuti peristiwa sempena larian 1 Malaysia hari Sabtu lepas.....aiiiii bertuah betul budak tu langsung x bagitau kami........ malam tadi lepas isya....cam biasa rutin harian aku.....membebel suruh kakak siapkan jadul untuk hari isnin......kakak cakap mana sekolah,

aik aku siap marah dia sape kata x sekolah, ni bukanyer cuti sekolah....iya kakak mempertahankan.....mana ada surat , tunjukkan surat- dok lawan cakap.......suruh abhnya call kengkawan dia....ntah cam ner dari mana dia dapat surat tu tunjukkan kt aku ha memang sah cuti peristiwa.........aduh bertuahnya budak...........pah tu siap cakap kan kakak dah cakap
...iyalah biasanya aku ngan hubby was-was sikit cakap kakak nie......biasalah .Aku dapat tau poun larian 1 Malaysia nie pon dari kakak aku yang aku x sengaja call nun kt kg ...so bolehlah kuar umah lewat sikit, nd siap budak2 tu b/fast lagi........

Cuti 2 hari minggu nie aku rasakan banyak sesangat tugasan umah yang kena buat.......bayangkanlah kol 10 malam barulah siap2 semua kerja2 umah tu.Itulah sebabnya aku rasakan ibu2 yabg berkerja umah nie lagi berat bebanan kerjanya berbanding ngan kita yang kerja kt opis nie.....so tabik spring kepada ibu yang menjadi surirumah sepenuh masa nie........ataupon kita yang masih anak kecik lagi nie maybe kot banyak benda kena buat.....kalau anak2 dah besar mungkin dah x kacau kita lagilah kot...masing2 buat hal sendiri.

Actually kebiasanya sabtu adalah hari aku buat kerja2 akulah....menjahit...sunday lak time rehat,tapi minggu nie aduh baru aje nak pegang mesin budak2 tu minta itu, minta ini......time aku dok kt bawah x der ler mintak makan, bila nak start menjahit aje....mulalah.. tu ler kengkadang aku errrrrrrrrr........

disebabkan sabtu tu masa aku dah terganggu, pepagi hari minggu tu aku dah masak siap2, nak air kaler 2- 3 jenis aku buatkan- ada air teh, anggur , oren...kalau ader jug lagi aku buat lagi air rebena,laici nd sarsi. nah ambil kou bersusun kt atas meja tu......Siap ckp uh mama dah siapkan semua, so lepas nie jangan kacou mama nak buat kerja nie.......aik nampak gayanya budak 2 bradik nie faham, langsung x kacau aku.......langsung se langsungnya.......

Bila petang aku turun kt bawah memang sah, licin semua air kaler2 tu, nasi pon diorg ambik sendiri, coz semuanya aku dah hidangkan kt meja tu.....tapi umah apa jadi.....bilik kakak jadi cam tongkang pecah main apa ntah abis buku atas rak dikeluarkan, ngan meja belajar 2-2 ditonggengkan selimutkan ngan blanket........tower gantung sana sini, mainan sebakul disepah-sepahkan, sampaikan family hall nak pijak pon kena..........

Tapi x per at least aku dapatkan siapkan beg kawan aku nie......
 Sling beg versi besar sikit................TQ izan erkkk...dah bersalin ke belum ni.


 Minta dibuatkan sebagaimana contoh yang diberikan kerana beg asalnya dah terlalu lusuh, tetapi sedikit tertekan kerana kebiasanya aku menjahit mengikut kreativiti sendiri...bebas berkarya kononya.....


Tapi x der ler 100% sama, bolehlah dikatakan hampirlah. Bahagian tepi ader pocket untuk letak h/phone....





Petang husband suruh buatkan cover utk h/phone dia.......h/phone barulah katakan....boleh je sebab aku pon dapat satu yang baru- yg kaler pink tu aku punya.......aku punya belum sempat buat lagi.......continue next weeklak.......

4 comments:

ikatankasihku berkata...

ha ah, sy pun sama, siap suruh anak susun buku ikut jadual ari isnin..last2 dia bgtau cuti rupenyer.....eemmmm

cun ar beg polkadot..:)

ikatankasihku berkata...

psl SF Beauty tu, bagi sy email address k, coz kat ofis tak bole YM..

aqishah berkata...

wow serba boleh la akak ni... bole buat cover hp cayalah

2a2i berkata...

hikkkkkkk.....usaha tangga kejayaan dik non oiiii

Catat Ulasan