Isnin, 11 Julai 2011

ApA YanG Di BuAt JUmaaT

Jumaat ambil cuti ....cuti yang disengajakan, rasanya cam banyak lagi cuti nie. Isi borang kendian.....tapi kami buat senyap2 aje x mau cakap ngan Adam takut kakak pon x mau gi sekolah........husband was-was jugak takut diorang tanya kenapa x pakai baju kerja.....
sib baik diorg x tanya kalau tanya aku dah sediakan jawapan awal-awal lagi. Tapi kami x berniat pon nak antor si Adam, tapi beg bajunya buat2 masuk kereta juga.

Selepas hantar kakak kat sekolah, sempatlah b/fast kt Jln. Duta pekena capati....ari kerja biasa susah nak pergi coz parking kt opis nie susah.
Haiya Adam sungguh gembira bila dapat tau dia x yah antor ke sekolah.......nd dia pon naik heran naper ler mama ngan abahnya gi b/fast lain benor tempatnya....
So bila dah kt umah, dah x tau nak buat aper......biasanya kami kalau ambil cuti mesti plan nak kemana-mana.
ha tu dia nampak x rumput yang dah tinggi tu....apa lagi itulah kerjanya.......kan dah ader kerja sebelum t/hari pergi sekolah lak....bagi cuti kakak dari belajar sebelah petang.....

  Kan keluar peluh tu.......
 Adam pon ambil bahagian......penuhkan kolam ikan kalau x kena gi sekolah

Ni pulak tugasan aku....dah lama dah x lepak kt sini.....sebab ari2 balik dah gelap...berabuk




3 comments:

aqishah berkata...

wah bestnya ada gazebo... teringin gak lepak sambil minum teh ngan 2a2i...opsss nama x tau ler nak panggil apa yer?

2a2i berkata...

jommmm aqis lepak2...alah panggil aje k.zizah..

ikatankasihku berkata...

semua dah ada tugasan masing2...bagus jgk kan, mane larat nak buat sorang2..berkenan ngan pondok berpangkin mcm ni, bole baring2..syoknyer..

Catat Ulasan