Khamis, 17 Julai 2014

Tote Beg A.K.A Beg CikGu Pencen...????????

 Hai..haiiiii....

Semenjak 2 menjak ni aku kurang aktif bab jahit menjahit nie.....dah start jemu kot....x jugak....order tetiba tu yang buat aku selalu pening2 tu....untuk hari guru tempoh hari aku byk dpt sms untk order tapi mafffff bebyk aku x leh nak siapkan order disebabkan kebanyakkan nak dengan kadar segera.....maaaffff ...last2 satu order pon aku x ambil..hikkkkk.....sebab aku ni menjahit hanya waktu minggu aje deh....balik kerja x der overtime malam untuk menjahit....
Yg ni jahit untuk mereka yang santai2 masa siapnyer....













Khamis, 3 Julai 2014

.....sambung.....

On the way turun lapar singgah makan di Warung Kampung..masakan di sini masakan Sunda.....sebabnya kami x mau makan nasi....cantik tempat..ader pondok2 dikelilingi dengan landskap yang hijau...bunyi air2 mengalir....ala2 kampung katakan...makan pon duduk bersila di salah satu wakaf nie...

 


 Ntah aper2 aku order...tapi bolehlag sedap ler jugak lagi skit dari makanan kt KL nie...

Kebiasannya pokok nie dia tumbuh kt Dataran Tinggi...K

BANDUNG

BANDUNG OH BANDUNG...

Sebenarnya ni adalah cerita lama...tpi disebabkan lama x buat post kt sini aku letakan juga citernyer kt sini.... Aku ke sini berdua aje ngan adik aku..haaaa pakai suka2 aje...beli tiket, 4 hari 3malam ......booking mana yang perlu trus blah...haaaa...
tapi per2 hal aku settlekan dulu transport nd hotel dari sini lagi..takut gak gamble2 tup2 tersadai tepi jalan kan....
Before pergi tu.......x jauh pon setakat 1jam 45 minit flight...lama lagi flight ke K.Kinabalu...aku jenuh ler dok khatam kt mana tempat2 shopping kt sana, almaklum ler pest time ni ha ke sana....bila dah rasa2 cam x leh tipu confidem tu tinggi ler sikit kan........
 Actually aku kalau gi jalan bukannya nak tengok tempat sangat pon...hikkk biasalah kan suka shopping...shoppinggg....kan kat sana kita akan jadi JUTAWAN..haaaaa...JUTAWAN rupiah..
Tapi alang2 ke situ pergi ler tempat yg  boleh dibuat kenangan tu....
Tangkubah PARAHU....
Jauh gupernyer tempat ni ....melewati kebun teh...



Time kami sampai ni x ramai orang lagi..so senanglah leh nengok2 tanpa rebut....nak masuk ke situ kereta- (kami pakai Avanza- untuk 2 org je tu) ader tiket masuknya ..kalau x silap 100ribu rupiah gitu....utk kenderaan tiket dewasa 2 orang 50ribu rupiah....orang sana free ler...
Memulanya tu Wak Timan tipu katanya sedaranya...tpi diorang x percaya w/pon kami cam org bisu dok dalam kete tu.....diorg tetatp tau kita dri Malaysia...coz cara kita pakai tudung dah berbeza ngan diorang....x per ler kita kan JUTAWAN RUPIAH...haaaa..haaaa berlagak...gitu.
 
Tapi satu je yang aku sedikit tension kt sini...penjual2nya asyik ikut kita aje...ishhhh x senang nak berposing...selagi x beli barang diorng selagi tu ler dok ngikut...naik rimas aku....
ader ke kaedahnyer jual tasbih..katanya batu gunung tu kot congok2 duit kita dalam RM150...ish idok ler teman nak membelinyer...Super kami (Wak Timan) dah pesan jangan dilayan....BOSAN beli ler juga RM50 kou.....
















Selamat Berpuasa....

Assalamualaikum....

Post pertama di tahun 2014.....hikkkkk...kenapa yea...malas ke aper? Apa-apa hal-pertamanya - tama nak ucapkan kt smua kawan2 di alam maya ni selamat berpuasa mungkin x terlambat lagi kot... 
Yoooo..YOOoooo hampir nak masuk setahun blog ni terbiar....almaklum ler kerj dapat kerja task baru....terpaksa ler belajooooooorrrrrr sedikit2....everything urgent...org yg handlenye cam siput....
Tahun lepas aku memang pulun giler kerja......kengkadang dah jadi penunggu puaka dah kt opis nie....sampai opis aje before b/fast buat kerja dulu....bukannyer poyo atau nak menunjuk-nunjuk..tapi hakikatnya aku ni yg cam, siput...kenalah start awal dibandingkan dengan orang lain meh......jangan ler menyampah lah erk...

Tahun 2013 adalah tahun yang aku paling Tension dalam hidup aku. tension bab-bab kerja ler...sekarang nie dah ok dah sikit...ok sikit keee...x mau ler ok banyaklah...

Isnin, 5 Ogos 2013

SELAMAT HARI RAYA....

Raya hari Khamis.....ni ikut kelendar org putih ler...opis dah start sunyi dah....kebanyakkan dah ambil cuti dah...almaklumlah sekolah dah start cuti hari jumaat lagi...semua cikgu2 dah bercuti dah...lagu raya x henti2 di radio kt tempat aku nie...per2 hal lagu raya orang lama gak yang best....menyentuh kalbu gitu banding ngan lagu raya yang baru2 ntah aper2 rentak dia...x asli langsung...

 Maaf cikgu beg x sempat sampai kt tangan before hari raya...budget boleh sampai..tapi kehabisan stock bahan mentah...(cam masak2 lak)- barang order surrended kt Penang seminggu tu...geram nd nak marah gak...bila sampai cepat2 jahit..tapi berita sedih...ingatkan ari nie leh pos..besok lah sampai (memanglah cam selalu)..tup22222 pejabat post kata post laju dah x berjalan dah...org dah start cuti raya....start balik lepas raya....hukkkkk...x dapat post juga....ampun maaf cikgu yea...saya dah cuba sedaya upaya....




BeG RAya

Lama x updet menjahit..per2 hal terima kasih semua....
SELAMAT HARI RAYA....















PenaT BerPUAsa

Assalamualaikum....
Heee dengar tajuknye..cam kurang ajar aje....ha2x  xder ler cam gitu...tajuk aje yang gempak. Minggu nie merupakan minggu terakhir yea...tu pon hanya 4 hari je...Ramadhan dah nak tinggalkan kita...InsaAllah panjang umur tahun depan jumpa lagi... itulah diakhir2 nie makan sahur pon dah kurang selera dah...apalagi kakak...kasihan sebulan kakak makan nasi putih ngan serunding aje...dah nampak tulang2 kat dada tu...kurussss...adam lagilah sangatnya...sampai berdarah2 kt bibir tu....nak x nak terpaksa bawa gi Klinik..kesudahanya doktor kata kekurangan zat.....terpaksa cari supplement lak...puasa adam hanya setakat kol 6 petang aje...setakat nie rasanya 3 hari aje adam dapat penuh...x perlah pelan2 belajar berpuasa..

NOSTALGIA minggu terakhir di bulan puasa 2013....

Memula tu aku dengar bising2 diorg dok main2...lepas tu aku hilang akal...heee terlena jap....bila aku buka mata lagi ler sunyiiii..lo semuanya........




 Ha2x baik punya posing....udah tau sofa tu pendek ..dok gak berebut sofa tu...ingat diri tu kecil kot......kuiiii pose sebulan x der perubahan pon..cam ner tu?

Selasa, 2 Julai 2013

Mmmmm...oH KenduRi...

Assalamualaikum....

Minggu kenduri...minggu nie aku langsung x sentuh menjahit....panggilan kenduri sampai 3 dalam satu hari.....dulu2 kan kalau nak kenduri kawen mesti buat time cuti sekolah...tapi la nie x kira masa....janji ade hari sabtu dan ahad. Kenduri suatu benda yang adam sangat2222 x suka...kalau ikut pon dengan muka kelat, buat perangai kt meja makan dan yang paling kritikal dia x akan makan punya....mulut muncung sambil membebel asyik2222 kenduri..kenduri... minggu depan pon ader 1 lari kenduri, pengakhiran sebelum tiba bulan posa kot...adam siap tanya minggu depan ade lagi x kenduri..malas nak jawap sebab dah tau aper perangai yang dia akan buat...tapi x mau pergilah sebab kenduri anak pengarah, kita orang bawahan nie pon bukanya dia kenal sangatkan....w/pon dapat kad 1 sorangm,tapi yang tulis tu mestilah PA dia kan..hikkkkk ...kannnnnn
  
Nie minggu lepas punya jahitan...minggu nie minggu mengisikan perut....pe-pe hal tq kepada semua yang sudi mengorder dan percaya kepada saya..tqqq sooo much nddddd maafffff sesangat pada kawanku si CT sebab x prasan email order darinya...dah sebulan lebih dah tertangguh...knaper ler aku boleh ternyanyuk sampai cam gitu sekali.....soooo sooorrrryyyy CT..kasihan pada anak2 buah yang menungguuuu....frust sangat rasanya..sebab x pernah buat perangai macam nie...walau cam ner sekali pon bzz nddd malas aku x kan tertangguh sampai sebulan lebih ...so guilty sesangat...InsyaAllah akan diusahakan..INsya Allah.....
 










 

Rabu, 26 Jun 2013

HaPPY BEsDaY NuRUl IzzAh

Assalamualaikum.....

Selamat Hari Lahir Nurul Izzah Binti Ilias (10 tahun)...semoga menjadi seorang anak yg solehah dan penyayang...jadi pembimbing kepada adik Adam Harith bin Ilias...seorang kakak yang penyabar dan penyayang.
Tahun nie kakak x nak sambut besday ngan mama nd abah, kakak nak sambut hari lahir kakak ngan cikgu dan kawan2 kakak...kakak hanya minta mama dan abah belikan kek untuk dibawa ke sekolah.....mama x kisah asalkan kakak happy cukuplah...