Isnin, 18 Julai 2011

CheF BaRu

Sekarang ni bila time cuti aku dah ader tukang masak baru.....aiiii bolehlah rehat dan senanglah sikit. Ha nilah dia tukang masak baru yang serba -serbi pro. Hobi anak lelaki sorang nie suka nolong masak, heran aku anak pompuan x der pulak excited, ni terbalik pulak.
Nak tau apa yang budak lelaki nie cakap. 
"Mama anak lelaki kena tolong masak, anak pompuan kena kemas" lo gitu pulak erkkk....
Rimas nengokyer bila pasang dapur aje terus dia tarik kerusi berebut ngan dia....malas dah nak bising2 mulut mak dah penat dah....nak simpan pahala lak ,so aku bagi dia aje yang buat aku dok perati dari belakang aje...monitor nak sangat...buatlah......tapi ok lah. memang Adam ader bakatlah dalam memasak nie....nak ganti chef Wan erkkk...ok jugak boleh round the world kah2x



 So menu yg aku bagi dia buat Roti telor, telor tu aku yang siapkan lah, adam hanya tukang celup, goreng dan siapkan....memang ader bakat budak nie.....sikit pon x takut ngan api- tu naik juling biji mata tu dok balance roti tu agar x jatuh.....
 
 Aduzzz nie siap angkat2 kuali nak bagi telor kt roti tu cepat masak, aku no komen dan aku x tau dia belajar dari mana. Kakak kt belakang tu dah takut dah...tulah anak pompuan....nyorok kt belakang...


 Tengahari lak kami nak masak nasi ayam.....dia sekali lagi menyibuk. Tadi pagi ambil kerusi rendah sikit , ni ambil kerusi lagi tinggi coz x nampak nak masak sup......tu siap pakai Apron......Kakak pon cam nak ambik bahagian gak, cakap mama biar kakak tolong basuhkan daun sup nie.....kakak nie jenis penakut sikit ngan api2 nie....x per kakak pelan2.....x pandai masak pon x pe janji kakak sekolah pandai......lepas tu pandailah masak...kita kan orang pompuan...kena pandai masak jugak w/pon hanya masak maggi kannnnn...x gitu...



 Dah siap basuh semua, x tau nak buat apa lagi.....main getah lah pulak...
 
 Jeng2 dah siap menu kami hari minggu nie....nasi ayam adam + kakak nyummmm makan sampai malam ..........
lepas nie aku boleh manjahit lak tanpa diganggu gugat oleh sesiapa pon, nak makan dah tersiap sedia di atas meja........hanya mabil pinggan trus ngap saje.... 



 Ha2x kan nilah hasil roti telor anak bujang........ok jugak bolehlah makan sedapppppp.............x hangit elok sedang2 aje......


Dah kenyang bolehlah menjahit baju  Kurung Raya si Maisarah nie.....so Achik baju anak dah siap....sila-silakan lah.......

4 comments:

ikatankasihku berkata...

pandainyer chef adam masak..
roti telor pon cantik jer color dia..
boleh buat menantu nih mcm ni..hehehehe

bbreena81 berkata...

salam...comeynya bila tgk budak2 sibuk didapur..:)

aqishah berkata...

wah2 sedap nmpk roti telur bujang tu

2a2i berkata...

wasalam bbreena.....tulah u all nak tau si bujang nie suka sesangat nak nolong bak masak-memasak nie...naik rimas nengonyer

Catat Ulasan