Khamis, 22 Mac 2012

SamBUng.....

Baru aje masuk Jln Karak Adam dah tanya, dah nak samapi ke? aduzz haru sungguh budak nie baru bayar 1 tol.....tulah aku kata kakak ngan Adam nie kg mana? nie bukan kg kakak ngan Adam, nie kampung mama ngan abah.....Diorg jwp aper suka hati kita oranglah...... nak jugak kg nie...

Dah dekat nak sampai kakak ngan Adam dah buat perancangan....1st kita duduk umak kak Atin- tu sepupu dia, 2nd kita gi umah mak tie- umah pusaka kami nd 3rd baru umah tol wan- umah mak abah dia...suka2 aje buat jadual.....
Keesoknya terus ader perancangan, 1st time adik ipar aku ajak gi jln2, kebiasaanya diorg nie suka dok umak aje... makan nd makan + tido +tgk citer korea....umah tu dah cam dok negara korea lak rasanyer.....nie pon disebabkan anaknyer yg no.4 tu dok ckp2 asyik2 cuti sekolah dok umah aje....tu nasib baik kami balik leh ler budak2 tu berkawan.....
1st day w/pon dlm hujan yg renyai kami gi gak berkelah di Air Terjun Sekayu....
Tapi kami x der ler pergi tempat air terjun tu, bahaya hujan2 nie...



 Tak pernah aku tahu ader taman pertanian kt sini.....ader kolam mandi rupanyer,x der ler prepare baju mandi budak2 tu....tapi air kolam nie rasanya air semulajadi,sebab kaler dia bukan cam kolam kt hotel....rasanya air yg di pump dari sumber asli kot.....tapi sejuknya adussss...tapi budak2 tu bedal aje...cam anak itik jumpa air.....




 1st. time aku tengok Adam makan nasi bertambah2.....biasanya budak nie x suka makan nasi....main air biasanya lapar......tambah2 dlm sejuk2....mengigil2 budak2 nie.......





 Air PanAS La, BEsut

2nd day pergi mandi kolam air panas La, Besut......jauh tapi berbaloiii..... 








 air dia oklah selamat untuk bebudak main....x yah runsing2 boleh dibiarkan main dengan bebasnyer....time nie anak2 main2 aku lak gi beremdam dalam kolam air panas.......biarkan aje adik2 aku melayan diorg....





  Ha nie dia kolam air panas.....berpeluh beremdam kt dlam nie...time nie org x ramai mungkin kot sebab hari bekerja....bukan hari minggu...
 
 
 Time makan lak...yummmm..yummmmm
 
 Dah lama dah x tengok pemandangan hijau macam nie...dulu2 blakng umah kt kg ader...sekarang nie semua dah jadi perumahan.....


3 comments:

Latina berkata...

bestnya g sekayu...lama giler dok g..ingat zaman kecik2 dulu adalah g...pah tua ni..tobat lahum lah nk g...balik kg pun kejap2..

2a2i berkata...

bakpenyer na ader peristiwa ke?

Latina berkata...

takdoklah kak zah...bila balik tganu, masa terhad sgt..byk tempat nk singgah...

Catat Ulasan