Selasa, 2 Ogos 2011

SeharI SeBelum RaMadHAn

Hari-hari buka tutup pintu pagar x perasan lak catnya dah semakin pudar dan lusuh sesangat dah, rasanya cam baru lagi kontraktor cat. Iyalah selama ni bila sampai umah hari dah gelap x nampak semua tu. Minggu nie baru terperasan, mungkin angin nak raya kot, w/pon kami buka anak jati kat sini.
Nilah satu-satunya harta yang kami ader kat KL nie.
So sehari sebelum Ramadhan nie kerja-kerja "house Keeping" mesti dan semestinya ..... tu kalau bln Ramadhan takut x larat lak. Jom mari kita mengecat bersama-sama keluarga ilias...ha2x semangat mesti kuat.
3 beranak bz main ngan cat.....penat larang adam..tapi last2 tengoklah tinggal abahnyer sorang2 sebab aku pancing ngan games komputer "Angry Bird" tambahan lak cuaca dah makin panas.....


 Belum start kerja aku dah siapkan yang nieee....Nie yang utama uiiiii bestnyer tambahan lak nie time tengah pose...sejuk tengkuknyerrr........


 Kakak dah boring dah main komputer, sambung mengecat balik lak tambahan lak kat bahagian dalam nie kurang panas. Tu belum masuk lagi bab-bak pasang lampu lip-lap lagi tu bagi meriah skit di bulan puasa nie.


Ha2x last-last hanya tinggal "mamat" nie aje sorang-sorang kena habiskan jugak, Terpaksa dan dipaksa.Kalau x siap sape yang nak tolong siapkan?

3 comments:

ikatankasihku berkata...

rajin nyer hubby akak mengecat...

2a2i berkata...

terpaksa dan dipaksa

ikatankasihku berkata...

ai kejam jer bunyinyer..hehehe
takpe utk isteri tersayang, apapun boleh...

Catat Ulasan