Jumaat, 7 Oktober 2011

PAntaI Pak PAndaK

Ha nilah dia pantai Pak Pandak. Rupa-rupanya banyak pantai yang cantik di negeri kelahiran aku rupanya......TERENGGANU. Sangat cantik dan selamat untuk anak-anak kita bersuka ria....aku tau pon pantai nie melalui adik yang kahwin ngan orang kt sini. Pantai nie terletak dekat Chendering.....balik kampung bebaru nie tiap2 petang kami lepak kt sini......nanti kami pergi lagi time cuti sekolah akhir tahun nie.......

 Kebetulan time kami pergi tu binatang gamat nie tengah banyak........kata salah seorang pengunjung kt sini.....ni memang gamat tapi gred dia maybe rendah skit.....cam gred C gitu, kalau yg ader kt Langkawi tu Gred A punya kaler itam......


 Memula budak2 nie geli gak nak pegang, iyalah dia lembik...eeeei geli aku sendiri pon geli geleman......tapi si Adam nie selamba Badak je dia.......

Tengok air laut dia, w/pon sampai tengah tapi still cetek lagi. Tu ler yg buat budak2 tu berkubang abis2san tu
 
 
 Ni dia mak Guard diorang




 Sempat gak menyibuk kutip gamat2 nie, tapi x tau nak buat apa...sebab ramai yg kutip kami pon kutiplah.......besor2 tu lak.....Tapi kami takut nd berwaspada gak iyalah tetiba binatang nie naik banyak2 kt pantai takut2 bencana besar cam Tsunami...coz binatang nie doknyer tengah laut......main sambil waspada...




 Akhirnya kakak berani jugak ler pegang gamat nie....sebab nak ambil gambar punya pasal..





 Cam Tapak Sulaiman...masa kami kutip dia still idup lagi. Nampak jejari dia bergerak....memandangkan kamera x canggih x leh ler nak fokus dekat


2 comments:

ikatankasihku berkata...

wah kak, syoknyer tgk gambar ni semua..
siap jumpa gamat n tapak sulaiman lak tu..ikin tak penah pon jumpa semua ni, tu yang jakon sikit..hehehe
berani si adam pegang gamat tu..hehehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

salam kenal..
sy pun org ganu.. pernah ke pantai pandak ni time pembikinan cite merong mahawangsa tu..
ritu ada kwn ckp mmg byk gamat nek situ, sy igt die tipu.. rupenyer btol la.. ;-p..
ye la, takut gak tanda awal nk tsunami kan..
tpkan, situ bahaya la tuk mandimanda.. dh ramai jd mangsa area tu.. bdk opis saya mertua die duk situ, tetiap thn ada aje korban.

Catat Ulasan