Rabu, 22 September 2010

Selamat Kembali

Seminggu sudah berlalu Hari Raya, Minggu ni baru aku start kerja, actually aku dah balik KL ni Hari Raya ke 4 lagi, seminggu berkurung kat umah coz sekolah nd nursery anak still cuti lagi hanya husband aje yang kerja coz cuti dia dah habis......2 bradik tu cam biasalah bila dah dok kt kampung sibuk tanya bila nak balik KL, bila lama x balik sibuk tanya bila nak balik kampung....... Raya tahun nie giliran umah aku....tapi x kisah coz kami satu negeri so pagi petang pon boleh ulang alik mana-mana.......Tapi raya still giliran jugak....coz yang penting tu malam RAYA tuuuu.......kan..kannn..kann


Add caption
Kakak sibuk tahun ni raya nak pakai tudung.......
Kami sekeluarga.........
Add caption
Add caption
Add caption
Keluarga Cikgu Rokiah.........adik di bawah aku.....
Add caption
Adik yang duduk Seremban a.k.a Perak
Jejaka yang still available.....
<>
Ramai-ramai memenuhi umah ayah, hanya setahun sekali baru boleh berkumpul
Nie dia pokok buah duku, tapi bukan kami punya beraya umah abang jiran dia ader kebun sebelah umah.....woiiiii buah duku dia oiiiiiii banyak sesangat tengah musim, tapi time dia masak bulan puasa, so berlambak sampai nak jual pon x der org nak beli sampaikan sekilo jatuh .50 sen sahaja...aku aper lagi trus beli.........kalau kat KL nie sekilo RM3.50, itulah harga yang perlu dibayar duduk kt KL nie.......
Dengan baju raya tu panjat pokok buah duku.....kami tengok dari bawah aje.....best buah fresh2
Nak tau sebakul penuh  nie makcik tu jual hanya RM16 inggit sahaja, rasa cam x berbaloi aje penat2 cucu dia memanjat..........

2 comments:

Latina berkata...

amboi merah nya thn ni....kg kite duku murah gile..sini mahal lah....k.zah pakai tudung gitu kan..nmpak solehah...

SoNice berkata...

Amboihh..merahnya mak ngah...ni 5 batu punyer jauh pun dah leh nampak ni..

Catat Ulasan